peperonity Mobile Community
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
New to peperonity.com?
Your username allows you to login later. Please choose a name with 3-20 alphabetic characters or digits (no special characters).

IMPORTANT: Choose your name WISELY as you cannot change it later on! This is due to the fact that we will submit your pages to major search engines so that they can be found properly. 
Please enter your own and correct e-mail address and be sure to spell it correctly. The e-mail adress will not be shown to any other user. 
This password protects your account. To avoid typos it must be entered twice. Please enter 5-20 alphabetic characters or digits (no special characters). Choose a password that is not easy to guess! Never disclose your password to anyone. 
This password protects your account. To avoid typos it must be entered twice. Please enter 5-20 alphabetic characters or digits (no special characters). Choose a password that is not easy to guess! Never disclose your password to anyone. 
Stay logged in
Enter your username and password to log in. Forgot login details?

Username 
CAUTION: Do not disclose your password to anybody! Only enter it at the official login of peperonity.com. We will never ask for your password in a message! 
Login
Stay logged in

Share photos, videos & audio files
Create your own WAP site for free
Get a blog
Invite your friends and meet people from all over the world
All this from your mobile phone!
For free!
Get started!

You can easily invite all your friends to peperonity.com. When you log in or register with us, you can tell your friends about exciting content on peperonity.com! The messaging costs are on us.
Meet our team member Marzus and learn how to create your own mobile site!

Lima 1 - cerita.seks.2



Lima 1
Lima

--------------------------------------------------------------------------------

Office pada pagi itu sunyi sepi. Selalunya suasana di office pagi-pagi sudah riuh rendah dengan kesibukkan staff-staff menyiapkan peralatan dan perkakasan untuk di bawa ke Langkawi sempena pameran LIMA '99.
Tetapi tidak pada pagi itu.
Yang tinggal hanyalah receptionist, company secretary, dan beberapa orang kerani. Yang lainnya semuanya telah berlepas ke Langkawi petang semalam.
Eksekutif yang tinggal hanyalah Norhana Yusoff, pegawai bahagian perakaun syarikat. Dia tidak diperlukan sebab syarikat tidak boleh dibiarkan kosong tanpa staff. Lagipun, sebagai akauntan, Norhana tidak diperlukan di Langkawi. Yang kesana kesemuanya eksekutif pemasaran dan production.
Tapi Norhana tidak kesal kerana tidak ikut serta. For the past four weeks, Norhana terpaksa menolong rakan-rakan sekerja yang lain menyiapkan perkakasan dan brochures walaupun itu bukan bilang tugasnya. Tetapi kini dia boleh relaks, dan tiada sesiapa boleh kacau. Dia boleh berlagak jadi Big Boss pada hari tersebut.
Syarikat itu adalah sebuah syarikat sederhana yang mempunyai seorang direktor, enam orang eksekutif, dan empat non-exec. Walaupun kecil, tetapi keuntungan syarikat adalah besar kerana syarikat itu merupakan sub-con membekal peralatan komunikasi untuk sebuah syarikat gergasi.
Norhana menghabiskan masa di pejabat dengan browse Internet saja. Apa lagi kerja nak kena buat? Tepat jam lima petang, semua staff lain balik awal. Norhana tinggal sebentar masih ralik dengan browsing Internet. Dia tinggal lebih kurang sejam lagi sebelum membuat keputusan untuk pulang ke rumah.
Sebaik sahaja Norhana menutup suis lampu, tiba-tiba telefon berdering. Terperanjat dia seketika sebab kesunyian pejabat itu dipecahi dengan deringan telefon.
"Hello," Norhana menjawab.
"Ana! Nasib baik you tak balik lagi," suara rakan kerjanya Sue menalifon dari Langkawi.
"Apa halnya ni?" tanya Norhana.
"Ana, I betul-betul nak mintak maaf sebab menyusahkan you. But we are really in deep nuts here," jawab Sue.
"Apasal ni Sue?" tanya Norhana kembali.
"You tau tak pasal new product brochures yang kita orang baru print tu? You tau tak that none of us bawak dia ke sini?" suara Sue hampir-hampir panik.
"What? You tak bawak? You mean it is still in the office?" tanya Norhana.
"Itulah I cakap. I ingatkan Rosli yang bawak. Rosli ingat I yang bawak. Last-last nobody brings it. nuts, director dah bengang ni!" Sue explain balik.
"Habis macam mana sekarang?"
"I'm so sorry Ana, but you have to take the first flight to Langkawi here tomorrow with the brochures or the director will kill us all!" jawab Sue.
"You mean all six boxes? You're kidding, right? Tell me you are"
"Sorry honey, it is as true as it gets. Don't worry Ana, all you need to do is bring the brochures. We'll pick it up at the airport. Lepas tu you relaks aje la kat sini" rayu Sue pada rakannya.
"Okaylah Sue. Apa boleh buat. Takkan I nak kata No pulak," jawab Norhana.
"You save my life, Ana. I owe you one," Sue menjawab lega.
Malam tu Norhana bad mood sikit. She was expecting to spend some good time with her family over the weekend. Dia dah rancang nak bawak family dia makan angin di Fraser's Hills, just to relaks lepas empat minggu kerja bagai nak rak. Then this came up pulak. Like it or not, she has to break the bad news to her family.
"We have been planning for this trip for ages! Sekarang you bagi tahu cerita ni pulak," Nasir, suami Norhana, bersuara.
"I nak buat macam mana, bang? They screwed up! Not me!" Norhana menjawab balik.
"So now what?" tanya Nasir.
"You pergi ajelah dengan budak-budak tu. They have been looking forward to this trip," kata Norhana pada suaminya dengan hampa.
Norhana tidak dapat tidur dengan nyenak malam tu. Fikirannya berserabut. She just want to get the job done and fly back home.
Keesokkan paginya, Norhana sampai di pejabat awal. Dia terus menalifon limousine service KLIA untuk hantar sebuah van ke pejabatnya. Dia kena bawak enam kotak brouchers ke Langkawi. Satu kotak beratnya sepuluh kilo. Enam kotak, enam puluh kilo. Nasib baik pemandu van tu baik orangnya sanggup angkat kotak-kotak tersebut, kalau tidak Norhana terpaksa mengangkutnya sendiri. Sepanjang pagi Norhana merungut.
Sampai di airport Norhana terus check-in dan membayar excess luggage fees. Walaupun mahal, tapi dia peduli apa. Company bayar. Dalam kapal terbang, Norhana teringatkan suaminya dan keempat-empat anaknya yang mungkin pada waktu tersebut sudah dalam perjalanan ke Fraser's Hills. Perasaannya semakin marah.
Kapalterbang touch-down di Langkawi jam 10.30 pagi. Malangnya, tiada siapa pun menunggu ketibaannya. Norhana menunggu rakannya sampai pukul 11.30 tapi satu batang hidung pun tak sampai.
"Excuse me, madam," tiba-tiba suara airport security guard kedengaran di belakangnya. "Are these boxes you punya ke?"
"Ya," jawab Norhana ringkas.
"I'm afraid you have to pick it up as the next plane akan mendarat sebentar lagi," terang guard itu.
"I tengah tunggu kawan ni, encik," jawab Norhana.
"Dah sejam ada kat sini. Puan kena alihkan kotak ini dengan segera," penerangan guard itu sudah bertukar menjadi arahan.
Kemarahan Norhana semakin memuncak. Dengan daya usaha dia sendiri, Norhana mengangkat satu persatu kotak-kotak berat itu ke atas troli sambil menyumpah-yumpah di dalam hatinya. Setelah kesemua enam-enam kotak berada di atas troli, maka Norhana pun menolak troli itu keluar. Oleh kerana kotak-kotak itu bersusun tinggi, Norhana tidak dapat melihat jalan di hadapan.
Norhana menolak troli itu sehingga ke hujung anak tangga pintu masuk airport tersebut tanpa disedarinya, dan ini menyebabkan troli itu terhentak ke bawah dan akibatnya keenam-enam kotak tadi runtuh ke bawah dan segala brochures di dalamnya habis terkeluar.
nuts!!! jerit Norhana di dalam hatinya. This is just what I needed!!
Yang lebih menyakitkan hati Norhana ialah tiada siapapun di kalangan mereka yang berada di airport tersebut hendak menolongnya. Semuanya melihat dari jauh dan ada yang tersengeh, ada yang tergelak.
Norhana menyusun semua brochures itu ke dalam troli sendirian. Kalau nak diikutkan hati, mau aje ditinggalkan semua brochures itu dan balik sahaja ke Kuala Lumpur.
Tiba-tiba ada dua tangan mengutip brochures-brochures yang masih berada di atas lantai dan menusunnya kembali ke atas troli.
"Here, let me help you," jawab satu deep voice dari seorang jejaka Inggeris beruniform sambil meneruskan pengutipan brochures-brochures tersebut.
"Thank you. I really need that," jawab Norhana dengan sedikit perasaan lega.
Setelah selesai menyusun semua brochures tersebut, jejaka Inggeris tersebut tersenyum dan berkata, "Are you okay?"
"Yes I'm fine," Norhana berkata sambil mambalas senyuman lelaki tersebut. Kemudian, dia matikan senyumannya dan mengeluh, "No, no... the truth is I'm not fine. I'm not fine at all," sambung Norhana sambil mengesat peluh di dahinya.
"I've noticed you about an hour ago," jawab lelaki tersebut.
"Yeah. Someone suppose to meet me here to take all this stuff. Well... looks like I've been stood up!" Norhana mengeluh lagi.
"Where are you suppose to take these? Maybe I can help," pelawa lelaki tersebut.
"Mahsuri Exhibition Center," jawab Norhana ringkas.
"That's just next door," jawab lelaki tersebut, "I'll be glad to drop you there,"
Norhana hanya tersenyum, tetapi air mukanya masih menunjukkan rasa geram campur kecewa.
"I tell you what. I got an idea," jawab lelaki tersebut sambut tersenyum. "Since they kept you waiting here for more than an hour, why don't we do the same to them? Let' s not deliver this stuff yet until later this afternoon."
"I dunno," jawab Norhana sambil mengangkat bahunya.
"Yeah, we'll do that. It's time to get even!" lelaki itu berkata sambil mengangkat keningnya dan ketawa. "Anyway, you look terrible, and need to freshen up. Why don't we put all this stuff in my car. We go and have lunch and relax for a while. Let them sweat a bit. Then we'll deliver this stuff, say around 4.00 p.m.?"
"You maybe right," Norhana sudah mula tersenyum. "I would really like to see their faces when they came here and I'm not around"
Lelaki tersebut menolak troli tersebut ke kereta sewaannya dan memunggah kotak-kotak tersebut ke dalam boot keretanya.
"I'm Steve McNeill," tiba-tiba dia berkata, "but you can just call me Steve"
"I'm Anna" jawab Norhana sambil mereka berjabat tangan.
Steve memang tampan orangnya. Enam kaki tinggi dan berbadan tegap. Norhana dapat mengagak bahawa Steve adalah seorang juruterbang sebab dia memakai pakaian jump suit tentera udara Amerika Syarikat dan di dadanya terdapat emblem "Fighting Falcons", iaitu emblem pesawat pejuang skuadron tentera udara negaranya. Di bahunya terdapat dua keping besi menandakan dia adalah berpangkat Captain.
Apabila mereka telah selesai meletakkan kotak-kotak di dalam boot kereta Steve, tiba tiba Norhana nampak kawan-kawannya Sue dan Rosli tiba dengan kereta mereka dan terus keluar mencari-cari dirinya.
"There they are," bisik Norhana pada Steve, "they're looking for me. They must have lost track of time. Look how panicked they are!"
"Let's get the hell out of here," bisik Steve kembali.
"Good idea!" Norhana tertawa kecil.
Mereka berdua terus menaiki kereta Steve dan beredar dari situ secepat mungkin. Norhana dan Steve ketawa melihat telatah Sue dan Rosli yang panik mencari Norhana.
Tunggulah kau kat situ, bisik Norhana pada dirinya sendiri.
"Where are you staying?" tanya Steve tiba-tiba.
Pada ketika itu barulah Norhana sedar bahawa dia tidak pun buat reservation untuk menginap di mana-mana hotel di Langkawi. " You know what?" Norhana menjawab sambil tertawa, "I forgot to make any reservations!"
"Oppps! You're in trouble. Don't expect to find any available rooms this time around on this island. They're all fully booked. If you don't make any reservations...."
"...I don't have any place to stay!" Norhana memotong kata-kata Steve, "Oh my God!", sambungnya sambil menggeleng-gelengkan kepalanya.
"I tell you what," jawab Steve, "why don't we go back to my place for a while so you can freshen up. I stay at the Pelangi Beach Resort. After lunch, we'll try to find some place for you. I'm sure there's some budget hotels still available in town..."
"I doubt it," Norhana berkata sambil masih mengeleng-gelengkan kepalanya.
"Okay, then you can stay at my place, and I'll bunk in with my friends next door," suggest Steve.
"No no no no... you don't have to that for me," Norhana berkata kembali pada Steve.
"You're right, I don't. Why don't I just leave you in the streets tonight? There's plenty of room and the view is fantastic!" gurau Steve pada Norhana. Kedua-dua mereka terus ketawa dengan gurauan tersebut.
Sampai di Pelangi Beach Resort, Steve terus membawa Norhana ke biliknya. Norhana hanya membawa beg pakaian yang kecil ke Langkawi kerana dia tidak berhajat untuk tinggal lama di situ.
"I'll leave you here for a while for you to freshen up. I'll be next door with my friends," kata Steve pada Norhana sambil tersenyum.
"Thank you, Steve. You have been a great help," Norhana menjawab senyuman Steve.
Steve kemudiannya meninggalkan ...


This page:





Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top