peperonity Mobile Community
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
New to peperonity.com?
Your username allows you to login later. Please choose a name with 3-20 alphabetic characters or digits (no special characters). 
Please enter your own and correct e-mail address and be sure to spell it correctly. The e-mail adress will not be shown to any other user. 
This password protects your account. To avoid typos it must be entered twice. Please enter 5-20 alphabetic characters or digits (no special characters). Choose a password that is not easy to guess! Never disclose your password to anyone. 
This password protects your account. To avoid typos it must be entered twice. Please enter 5-20 alphabetic characters or digits (no special characters). Choose a password that is not easy to guess! Never disclose your password to anyone. 
Stay logged in
Enter your username and password to log in. Forgot login details?

Username 
CAUTION: Do not disclose your password to anybody! Only enter it at the official login of peperonity.com. We will never ask for your password in a message! 
Login
Stay logged in

Share photos, videos & audio files
Create your own WAP site for free
Get a blog
Invite your friends and meet people from all over the world
All this from your mobile phone!
For free!
Get started!

You can easily invite all your friends to peperonity.com. When you log in or register with us, you can tell your friends about exciting content on peperonity.com! The messaging costs are on us.
Meet our team member Sandy and learn how to create your own mobile site!

Pitutur Lurah Semar - javanese.punakawan



Pitutur Lurah Semar
Semar ngejawantah Cipta,Rasa lan Karsa
Pitutur Lurah Semar - semar
Semar :
''Ngene ya ngger, Ngibadah kuwi ning sajabane kulit.Pada sholat,pasa,lan liya2ne kuwi sing dilakoni ing agama utawa darma sarana ketemu gusti allah.agama ageming aji,kuwi anduweni arti agama/darma kudu dirumat ky klambi.
Klambi ateges sing dinggo sarana nutupi kulit.Dadi klambi kuwi kd diapike sak apik apike.Nanging isine tetep ya awakmu ajeg ora owah amarga ibadahmu ra khusuk/ra cipta.''

Tono : ''Lajeng kados pundi mbah supados ngibadah meniko saged khusuk?''

Semar : ''Ngene ya ngger,kabeh kuwi ora mung cipta wae,nanging bth Rasa lan Karsa.Aku percaya sira khusuk anggone ngibadah scr Cipta nanging drg mesti iso khusuk scr Rasa lan Karsa.''

Tono : ''Sing jenenge Cipta,Rasa lan Karsa kuwi apa mbah?''

Semar : ''Cipta kuwi ky sila methekel ky sing mbok lakoni ìso mlebu ing ngalam kene.Cipta kuwi ky dene ngalam aji aji.Dadi Gampange cipta kuwi 'nggambar'
ing pikiran lan anduweni daya mapane ana ing antarane alis tengen lan kiwa,kuwi panjlentrehan cipta scr gampang.''

Noto : ''Menawi mekaten menapa wonten sesambungane antawis cipta lan rasa ugi karsa?''
Taksih penasaran sambungane mangga klik iki
http://kanktono.blogspot.com/2010/01/semar-ngejawantah-cipta-r...


This page:





Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top