peperonity Mobile Community
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
New to peperonity.com?
Your username allows you to login later. Please choose a name with 3-20 alphabetic characters or digits (no special characters).

IMPORTANT: Choose your name WISELY as you cannot change it later on! This is due to the fact that we will submit your pages to major search engines so that they can be found properly. 
Please enter your own and correct e-mail address and be sure to spell it correctly. The e-mail adress will not be shown to any other user. 
This password protects your account. To avoid typos it must be entered twice. Please enter 5-20 alphabetic characters or digits (no special characters). Choose a password that is not easy to guess! Never disclose your password to anyone. 
This password protects your account. To avoid typos it must be entered twice. Please enter 5-20 alphabetic characters or digits (no special characters). Choose a password that is not easy to guess! Never disclose your password to anyone. 
Stay logged in
Enter your username and password to log in. Forgot login details?

Username 
CAUTION: Do not disclose your password to anybody! Only enter it at the official login of peperonity.com. We will never ask for your password in a message! 
Login
Stay logged in

Share photos, videos & audio files
Create your own WAP site for free
Get a blog
Invite your friends and meet people from all over the world
All this from your mobile phone!
For free!
Get started!

You can easily invite all your friends to peperonity.com. When you log in or register with us, you can tell your friends about exciting content on peperonity.com! The messaging costs are on us.
Meet our team member Marzus and learn how to create your own mobile site!

Magyar | i-love-my-indiaMagyar
Asóka kereke [szerkesztés]
A nemzeti lobogón a felső sáv sáfránysárga színű, az alsó zöld, a középső fehér. Ebben a mezőben egy tengerkék színű küllős kerék látható. A küllős kerék Asóka király jelvénye volt, aki a híres Maurja-dinasztiából származott, és az ő uralkodása alatt (i. e. 272-231) érte el a fénykorát az indiai Maghada Birodalom.

Asóka a legendák szerint kezdetben kegyetlenül uralkodott, mígnem egy csodás esemény megtérítette. A király parancsára Samudra buddhista kereskedőt forró vízzel telt üstbe tették, hogy élve megfőzzék. A kereskedőnek azonban nem ártott a forró víz, sőt az üst alatt a tűz is kialudt, és sehogyan sem tudták újraéleszteni. A király, aki szemtanúja volt az eseménynek, megdöbbent a csodától. A kereskedő ekkor a buddhizmus erejéről kezdett el beszélni Asókának, aki nemcsak hogy elfogadta az új vallás tanait, hanem egész birodalmában kötelezővé tette. A király 84 ezer darabra apríttatta Buddha ereklyéit, szétküldte azokat országába, és elrendelte, hogy a szent ereklyék fölé kupolás épületeket (sztúpákat) építsenek. Asóka bölcs és erős uralkodónak bizonyult.

A hinduk és a hinduizmus [szerkesztés]
Az Indus völgyébe benyomuló [árják ősi vallása különböző istenek tiszteletéből és változatos áldozati szertartásokból állt. Ezek szabályait, imádságait és énekeit az árja papok, a bráhmanok i. e. 1000 körül szent könyvekbe, a Védákba foglalták. E korai tanok szerint a világ örökkévaló és változatlan. A későbbi szent könyvekben a sok isten helyett mindinkább egy főisten, Brahma került előtérbe. Nagy hatalmát négy feje és négy karja fejezi ki: mindegyik kezében a vallás egy-egy jelvényét tartja. A templomi festményeken gyakran látható felesége Szaraszvatí, a bölcsesség istennője is. A Brahmára vonatkozó mítoszok kialakulásával háttérbe szorult a többi isten, és kialakult a brahmanizmus. A nép azonban nem feledkezett meg régi isteneiről, melyek közül kettőnek, Visnunak és Sivának nagy tisztelete volt. A főpapok megpróbáltak valami egységet létrehozni a nép által tisztelt istenek, és a saját elképzelésük szerinti főisten, Bráhma között, így megszületett az egy fejjel, de három arccal ábrázolt Trimúrti, de ez nem nagyon terjedt el.

Az i. e. 4. században fellobbant a buddhizmus lángja. Buddha tanai, a tisztaság, a türelem, és a könyörületesség hamar elterjedt az országban. Kialakult a jóga, mely szerint az ember testi és szellemi összpontosítással, elmélyedéssel eljuthat a teljes megvilágosultság állapotába.

A brahmanizmus és a buddhizmus ötvözésével alakult ki a 6. századtól a hinduizmus vagy hindu vallás. A hinduizmus azonban nem egyszerűen vallás, hanem életforma, szemlélet, erkölcsi világkép is. Tanítása szerint az ember lelke nem hal meg, hanem alacsonyabb vagy magasabb létformában születik újjá. Az ember végcélja, hogy lelke ebből a körforgásból egyre magasabbra kerülve feloldódjon a világmindenségben. Az ide vezető útnak az imádkozást és a jó cselekedeteket tekintik. A hinduizmus tanítása belenyugvásba, a rend elfogadására nevelte a népet. Nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a társadalom keretei megmerevedtek, és ez csaknem napjainkig fennmaradt.This page:

Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top