peperonity.com
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Forgot login details?

For free!
Get started!

Text page


semar - Newest pictures
javanese.punakawan.peperonity.com

Pitutur Lurah Semar

Semar ngejawantah Cipta,Rasa lan Karsa

Semar :
''Ngene ya ngger, Ngibadah kuwi ning sajabane kulit.Pada sholat,pasa,lan liya2ne kuwi sing dilakoni ing agama utawa darma sarana ketemu gusti allah.agama ageming aji,kuwi anduweni arti agama/darma kudu dirumat ky klambi.
Klambi ateges sing dinggo sarana nutupi kulit.Dadi klambi kuwi kd diapike sak apik apike.Nanging isine tetep ya awakmu ajeg ora owah amarga ibadahmu ra khusuk/ra cipta.''

Tono : ''Lajeng kados pundi mbah supados ngibadah meniko saged khusuk?''

Semar : ''Ngene ya ngger,kabeh kuwi ora mung cipta wae,nanging bth Rasa lan Karsa.Aku percaya sira khusuk anggone ngibadah scr Cipta nanging drg mesti iso khusuk scr Rasa lan Karsa.''

Tono : ''Sing jenenge Cipta,Rasa lan Karsa kuwi apa mbah?''

Semar : ''Cipta kuwi ky sila methekel ky sing mbok lakoni ìso mlebu ing ngalam kene.Cipta kuwi ky dene ngalam aji aji.Dadi Gampange cipta kuwi 'nggambar'
ing pikiran lan anduweni daya mapane ana ing antarane alis tengen lan kiwa,kuwi panjlentrehan cipta scr gampang.''

Noto : ''Menawi mekaten menapa wonten sesambungane antawis cipta lan rasa ugi karsa?''
Taksih penasaran sambungane mangga klik iki
http://kanktono.blogspot.com/2010/01/semar-ngejawantah-cipta-r...


This page:




Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.