peperonity Mobile Community
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Unggah Ungguh Basa | sinaujawa


Unggah Ungguh Basa
apencil
UNGGAH – UNGGUH BASA

Ngoko lugu:basa jawa kang digawe menawa musuh ngomonge iku saumuran utawa luwih enom ( sak tingkatan )
Tuladha : kanca dolan,adek.

Krama Inggi:basa jawa kang digunakne manawa musuh ngomone umure luwih tuwa, wong kang dihormati ( tingkat duwure) Tuladha : wong tuwa, guru, mas, mbak, eyang.


NO. LUGU ALUS INDONESIA
1. Ndeleng Mirsani Melihat
2. Nggawa Ngasta Membawa
3. Mata Soca Mata
4. Adus Siram Mandi
5. Ngombe Nginum Minum
6. Teka Rawuh Datang
7. Njaluk Nyuwun Minta
8. Omah Dalem Rumah
9. Metu Miyos Lewat
10. Melu Dherek Ikut
11. Mangan Nedha Makan
12. Anak Yoga Anak
13. Lara Gerah Sakit


Tuladha kalimat kang nggawe Ngoko lugu lan Krama alus (Krama inggil) :

1. Bapak duwe duwit akeh.(ngoko lugu )
Bapak kagungan arta kathah.(krama alus)

2. Ibu lunga menyang pasar.(ngoko lugu)
Ibu tindhak datheng peken.(krama alus)

3. Mas Iwan mangan jambu.(ngoko lugu)
Mas Iwan nedha jambu.(krama alus)



This page:




Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top